Studenten är en stor dag

Posted on sep 23, 2021

Studenten är en stor dag

Studenten är en väldigt stor dag för de allra flesta. Det är mycket som ska fixas och ordnas inför den stora dagen. Allt från studentkläder till mat inför studentmottagningen. Studenten inträffar en gång i livet och just därför är det extra viktigt att allt blir så bra som möjligt. Studenten är en dag det är värt att klä dig lite extra fint. Kläderna spelar en central roll på studentdagen, speciellt för tjejer. Det finns många fina studentklänningar att välja mellan. Det är av största vikt att du väljer en klänning som du gillar och som passar din stil. Det är vanligt att studentklänningarna är vita. Det finns många vita klänningar i olika stilar. Spets är väldigt populärt att ha på en studentklänning. Du kan välja en i den längd som du trivs i och föredrar. Om du väljer en klänning med spets kan du använda den resten av sommaren med exempelvis en skinnjacka och höga stövlar. Det är dock inget som är skrivet i sten att det måste vara en vit klänning. Färgen är upp till var och en. Tänk på att köpa något att ha på armarna om det är en kortärmad klänning ifall att det skulle vara kallt ute. Att köpa några snygga skor som matchar klänningen är en bra idé. Ett tips är att köpa ett par skor som du faktiskt kan gå i en hel dag. Studentmössan är såklart given på studentdagen. Det finns mängder med olika studentmössor att välja bland. Det går också att designa din egen mössa. Oftast brukar klassen beställa alla mössor tillsammans.

Studentmottagningen

Efter att firandet med klassen och studentflaket är avklarat är det dags för studentmottagningen. Oftast är studentmottagningen i hemmet men det fungerar lika bra i en hyrd lokal. Det vanligaste är att bjuda på buffé eller mingelmat, tårta och diverse drycker. Om det är mycket att göra allt själv är ett tips att anlita en cateringfirma som kan leverera all mat. Om maten ska lagas själv är det viktigt att börja i god tid och försöka förbereda så mycket som möjligt dagarna innan. Plockmat och buffé är det enklaste, det går inte att komma ifrån. Snittar, sallader, olika snacks, pajer och gratänger är perfekt mat när det är många gäster. Då kan alla gästerna förse sig med den mat de vill ha och alla kan ta det som de gillar. Det är absolut trevligt med riktigt porslin men det är mycket praktiskt att använda engångsartiklar som gästerna själva kan slänga när de är färdiga.

Dekorationer

Oavsett var studentmottagningen ska äga rum är det trevligt att dekorera. Massor av ballonger, dukar i blått och gult, girlanger, björkris och serpentiner är perfekt att dekorera med. Om studentmottagningen ska vara utomhus är det bra att ha något i beredskap om det skulle börja regna. Ett partytält kan vara bra att sätta upp oavsett. Svenska sommaren är inte riktigt att lita på.

MyCuisine