Matcha kläderna med vinet

Posted on jan 5, 2022

Matcha kläderna med vinet

I många fall när det är dags att göra sig i ordning för ett restaurangbesök, planerar vi vår outfit med just typen av restaurang i åtanke. Är det en avslappnad krog eller bar du ska till, eller ett mer exklusivt ställe med klädkod? Vill du ta det hela ett snäpp längre kan du även fundera på maten och drycken som ska förtäras, och låta dina kläder matcha exempelvis vinet till huvudrätten.

Fräscht vitt eller mustigt vinrött

Tanken att matcha kläderna till vinet är en mer subtil intention som inte alltid är helt uppenbar för de omkring dig, men som kan vara en rolig detalj för dig. Är det en lättare lunch eller middag, kanske en fiskrätt eller en sallad som du ska kombinera med ett glas friskt och fräscht riesling, blir en ljus och skir klänning eller byxdress en riktigt snygg matchning. Planerar du istället kött som huvudråvara i din måltid kan en outfit i mer vinröda och mustiga färger passa perfekt. Glöm inte heller naglarna, som du lätt kan färgmatcha också. Även om ditt middagssällskap inte tänker på det så kommer de säkert på ett omedvetet plan uppskatta hur välklädd du är inför måltiden ni ska dela.

Undvik rödvinsfläckar på din vita klänning

Det finns ytterligare en fördel med att matcha dina kläder till vinet du ska dricka. Skulle du råka spilla lite rödvin på mörka kläder syns det inte lika mycket som ifall det skulle fläcka ner vita kläder. Den kombinationen hade varit svår för vem som helst, och det finns nog ingen som hade velat gå med en rödvinsfläck på sin ljusa klänning eller blus. Därför är det faktiskt ingen dum idé att tänka efter lite kring just färgval på kläderna och vilket vin du planerar att njuta av, innan ett restaurangbesök. Det blir också lättare för dig att slappna av när du inte behöver bekymra dig lika mycket om eventuella fläckar, och det gäller ju förstås även från maten.

Många fördelar med genomtänkt klädval

Så även om det vid första tanken kanske känns märkligt att matcha dina kläder till vinet, så finns det som synes flera fördelar med just detta. Att lägga lite extra eftertanke på din outfit brukar också göra att man känner sig lite extra fin, och du om någon kommer veta exakt varför. Så klä dig vackert och medvetet, och ge dig iväg till restaurangen och ditt sällskap för en härlig och avkopplande middag.

MyCuisine