Mode som passar när du är bortbjuden

Posted on nov 10, 2021

Mode som passar när du är bortbjuden

När du är bortbjuden på middag är det trevligt att klä upp dig. Att klä dig fint gör ett bra intryck. Om inspirationen tryter kan du kolla in de senaste modetrenderna för att få några bra idéer. När du ska gå bort på fest eller middag är det roligt att förutom att ha snygga och fina kläder även ha passande ytterkläder. En kappa är alltid ett säkert kort och fungerar oavsett säsong. Det finns en mängd olika kappor att välja bland just nu. Det finns allt från klassiska kappor till vadderade varianter som är varmare och passar bra på vintern. Det kan vara en bra idé att investera i en kappa som du kan ha på våren och sommaren samt en som du kan ha under hösten och vintern. Välj ett klassiskt snitt och färg för att kappan ska vara tidlös.

Anpassa kläderna efter tillställningen

När du är bortbjuden är det en bra idé att anpassa kläderna efter tillställningen. Om du ska hem till vänner på middag en lördag kväll kanske du inte tar på dig balklänningen utan väljer en outfit som är finare än vardagskläder. När du klär upp dig visar du att du ansträngt dig, vilket är en fin gest. Om du ska på en middag och fest kan det vara läge att klä upp dig lite mer. Det viktiga är att du väljer plagg som du trivs och känner dig fin i.

Inspireras av modetrender

Efter en lång tid utan middagar och festligheter har det nu i höst kommit massor med härligt festmode. Du kan inspireras av trenderna och kombinera ihop en lämplig outfit. En modetrend är neongrönt. Neon piggar verkligen upp och är ett utmärkt val till festen. Till en middag kan du välja neongröna accessoarer till kläder med basfärger. Basfärger tonar ner det neongröna. Om du istället vill maxa det neongröna kombinerar du det med silver. En annan modetrend som passar perfekt för middag hos vännerna men även för mer festligare tillfällen är jeans och klackskor. Till jeansen kan du bära en paljettkavaj om du vill liva upp outfiten lite extra. Accessoarer som passar till är kedjor, pärlor och strass. Om du vill piffa upp en outfit är det perfekt att använda olika smycken och accessoarer. Stora långa örhängen är ett utmärkt val.

Ät fint

När du är bortbjuden på middag är det viktigt att tänka på att ha ett gott uppförande och bordsskick. Några tips är att inte prata med mat i munnen, stoppa heller inga fingrar i munnen, slicka inte av kniven och håll armbågarna från bordet. Glöm inte bort att tacka för maten efter att middagen är avslutad. Hur viktigt vett och etikett är beror på vilken typ av tillställning det handlar om.

MyCuisine