Vad händer om man slarvar med maten?

Posted on apr 25, 2018

Vad händer om man slarvar med maten?

Kvinna som äter pommes frites
Det finns ett talesätt som menar på att det inte är vad du äter mellan jul och nyår som spelar roll, utan vad du stoppar i dig mellan nyår och jul. Vad man vill få fram är att det inte gör så mycket om man då och då slarvar med maten och ökar intaget av onyttig mat, utan att det är det regelbundna intaget som överlag påverkar vår hälsa. Ibland hinner du kanske inte med att laga en näringsrik middag, men vad händer i kroppen om man har som vana att slarva med maten? Det ska vi ta reda på nu.

En dålig kost som saknar näring och livsviktiga vitaminer och mineraler gör dig orkeslös och nedstämd. Forskare har bevisat att sund kost och regelbunden motion påverkar det allmänna hälsotillståndet drastiskt, i jämförelse med stillasittande och en näringsfattig diet. Det är inte bara trötthet som drabbar dig, utan även flera andra kroppsliga besvär. Du kan få ledvärk, högt blodtryck, gråaktig hy, dålig andedräkt och tandlossning. Det sistnämnda går att avstyra genom att förbättra matintaget och ett besök hos tandläkaren. gör du en tandreglering stockholm är det viktigt att ta hand om de fina tänderna på bästa sätt även efteråt genom att fortsätta med sunda vanor och god munhygien. Det bästa är att alla kan göra en livsstilsförändring. Det behövs bara tålamod, planering och en förståelse kring hur kosten påverkar din vardag.

Färgglada grönsaker på rad
Det som framförallt märks av i kroppen när du slarvar med maten är ett obalanserat blodsocker. Varje gång du stoppar något i munnen svarar kroppen med att höja eller sänka dina glukosnivåer. Ett blodsocker som går från höga toppar till djupa dalar, på grund av oregelbundna måltider och höga sockerintag, kan i det långa loppet resultera i diabetes 2. Om du misstänker att kroppen tagit skada bör du kontakta vårdcentralen för provtagning. Läs på om nyttig kost och lär dig vilka födoämnen som håller dig mätt länge. Att äta regelbundet är lika viktigt som nattlig sömn, det ger ett stabilt energitillskott till kroppen och får dig att orka mer.

Planering är A och O när du vill äta nyttigt. Att skriva menyer och veckohandla är ett måste och gör att du alltid har kylskåp och skafferi fyllda med bra mat. slarv skapar lätt sötsug och dåliga vanor och det är lätt att tappa motivationen efter en helg i syndens tecken. Investera i din hälsa och se veckodagarna som ett tillfälle att fylla på med näringsrik mat. Det gör det enklare att upprätthålla en nyttig kost, med tillåtelse för utsvävningar.

MyCuisine