Svenska topprestauranger

Posted on sep 26, 2016

Svenska topprestauranger

God mat är något som du lägger på minnet väldigt snabbt. Det är inte alltid du äter ute så när det väl är dags är det viktigt att maten smakar bra för att inte förstöra hela upplevelsen. Maten har såpass stor makt att dålig mat kan göra att man upplever hela kvällen som dålig vilket inte är så roligt. Speciellt om det är en kväll man har sett framemot och så förstörs det av en sån simpel sak. Det du kan göra för att vara på den säkra sidan är att skaffa kunskap innan ni bestämmer restaurang. White Guide hjälper dig hitta rätt restaurang som ger dig både upplevelsen och maten du vill ha.

1200px-carte_printemps_spring_menu_switzerland_michelin_starred_restaurantSvårt att hålla koll på restaurangerna

Nästan varje dag ploppar det upp nya restauranger och matställen vilket inte gör det lättare. En restaurang kan få bra kritik på internet men när du kommer dit så är det raka motsatsen. Ett säkert sätt att veta om du kommit till en bra restaurang är att titta vilka utmärkelser restaurangen har. En utmärkelse du bör hålla koll på är Michelinstjärnan som innebär att restaurangen har mat som innehåller kvalité. För att en restaurang ska få en Michelinstjärna måste flera saker stämma samman. Maten är i fokus när det är dags för bedömning och då ska ingredienserna samt maträtten i helhet vara av bra kvalité, det ska finnas olika smaker kombinerade på ett bra sätt och sen måste maträtten presenteras på ett kreativt sätt. Slutligen måste du känna att maträtten var värd pengarna den kostade. För den som vill måla om sin restaurang är ett tips att kontakta måleri Stockholm för att restaurangen ska få ett nytt upplyft.

Finns flera olika kategorier

Ett tips är att titta på just dessa listor där du kan se Sveriges bästa restauranger korade varpå någon restaurang kanske finns i staden du befinner dig i. År 2016 vann Fäviken Magasinet som finns utanför Järpen i Jämtland priset ”Årets bästa restaurang” hos White Guide. Det finns en hel del olika kategorier att delta och bli antagen till. Exempelvis så vann Esperanto i Stockholm ”Årets bästa gastronomi” och i samma lokal hittar du sushirestaurangen Imouto som vann priset som Årets stjärnskott. Även om maten är i fokus så är helheten, som vi sa tidigare, ett viktig inslag och för bästa serviceupplevelse vann Spritmuseum som finns på Djurgården. Denna lista uppdateras varje år och antingen får restaurangerna behålla sina stjärnor eller så kan stjärnorna tas bort om de har misskött sig. En restaurang kan ha flera stjärnor vilket betyder att den är riktigt bra och det är restauranger över hela Sverige som bedöms

MyCuisine