Att inreda en restaurang

Posted on aug 4, 2016

Att inreda en restaurang

Inredningen i en restaurang är minst lika viktig som maten som serveras där, då inredningen är det första intrycket besökarna får av restaurangen, innan de ens har tittat på menyn. Det är ofta inredningen som avgör om besökarna går in i restaurangen överhuvudtaget. När man planerar inredningen i sin restaurang är det därför viktigt att fundera över vilken ens målgrupp är, och vilken typ av inredning som skulle locka dem. Fundera också på hur inredningen kan passa ihop med ett eventuellt tema på maten eller menyn, för att ge restaurangen ett tydligt helhetsintryck och en unik framtoning.hanging-791157_960_720

Inredningen måste vara praktisk såväl som estetiskt tilltalande; den ska locka in gäster och få dem att känna sig välkomna, samtidigt som inredningen måste fungera smidigt för personalen, som ska arbeta runt den varje dag. Ett bra sätt att kombinera båda dessa faktorer, om man har utrymme, är att skapa en liten lounge nära ingången, där de som väntar på att få ett bord kan slå sig ned och vänta. På det sättet kommer de bort från golvet och ur serveringspersonalens väg, samtidigt som gästerna känner att de kan stanna i restaurangens lokaler. Om du letar efter passande soffor till din loungeavdelning, hittar du ett stort utbud av soffor på Furniturebox.se.

Något annat som är viktigt att tänka på är en av de sakerna som gästerna inte omedelbart ser, men som kommer att gynna dig som restaurangägare i längden, nämligen golvet. Golvet kommer att utsättas för mycket spring och många skrapande stolsben, och det gäller därför att investera i ett tåligt och slitstarkt golv redan från början, som håller i många år.

När alla möbler är på plats och de olika avdelningarna och funktionerna i restaurangen är tydligt utplacerade, kan man börja tänka på belysningen. Belysningen är en minst lika viktig faktor som själva möblerna i inredningen, eftersom en stor del av den stämning som råder på restaurangen kommer att vara tack vare belysningen. Ett bra knep är att, utöver den grundläggande belysningen, använda spotlights för att belysa de delar av restaurangen som du vill betona under olika tider på dygnet, till exempel baren efter klockan tio på kvällen. Man kan också använda en dimmer för att själv kunna kontrollera exakt vilken atmosfär som råder under kvällens gång.

MyCuisine